Print
Hits: 2260

За підсумками заключного матчу 22-го туру чемпіонату України з футболу серед аматорських команд 2020/2021 команда КП «ФК «Суми» вийшла до плей-офу.

Заключний матчу відбувся 29 травня між дублем ФК «Кривбас» (Кривий Ріг) та ФК «Суми». Із рахунком 2:4 перемогли сумчани. Автори голів – Вадим ШАВРІН (‘43, ‘53), Євгеній МОРОЗ (‘56) та Максим ЧЕГЛОВ (‘83).

«Провели надзвичайно напружений і одночасно важливий матч. До речі, як і весь чемпіонат, що тривав упродовж 2020-2021 років. Команда своє першочергове завдання виконала – ми в плей-оф. Вдячний хлопцям за самовіддачу та вольовий рух до поставленої мети. Тепер готуємося до чвертьфіналу», – повідомив головний тренер сумської команди Валерій КУЦЕНКО.

У підсумку сезону 2020/2021 команда виборола 51 очко, провела 22 матчі, в яких отримала 17 перемог, жодної нічиєї та п’ять поразок. Сумчани забили 49 м’ячів, пропустили – 20. Капітан містян Вадим Шаврін став кращим бомбардиром турніру, півзахисник Ян КОВАЛЕВСЬКИЙ увійшов до трійки кращих асистентів.

Груповий етап чемпіонату України складався з трьох регіональних груп (Західна, Центральна та Східна) в загальному складі 32 команд. За результатами ФК «Суми» посів третє місце в групі 3 та отримав право участі в етапі плей-оф турніру.

В ньому зіграють вісім кращих команд України, зокрема – ФК «Юність» (Львівська область), ФК «Одек» (Рівненська область), ФК «Вікторія» (Сумська область), ФК «ЛНЗ» (Черкаси), ФК «Олімпія» (Полтавська область), ФК «Вовчанськ» (Харківська область), ФК «Мотор» (Запоріжжя) та ФК «Суми».

«Вихід до фінальної частини чемпіонату – знакова для нашого клубу подія. Ми за спортивним принципом довели своє право на професійний атестат. Тепер можемо сміливо мовити про професійне повернення «Сум». Вдячний команді, тренерському складу, адміністрації та персоналу, особливо їхнім родинам. Величезна подяка за підтримку сумчанам, депутатському корпусу, службовцям Сумської міськради, особисто нашому меру та кожному, хто за нас вболівав і вірив!», – сказав президент ФК «Суми» Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО.

Вихід у стадію плей-оф чемпіонату дав право команді КП «ФК «Суми» право її атестації для участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги України.