Print
Hits: 1668

Студенти сумських вишів завітали до Сумської міської ради в рамках кампанії «Молодь у місцевому врядуванні» та познайомилася з тим, як працюють депутати міської ради та органи місцевого самоврядування.

Юнаки та дівчата з різних навчальних закладів – учасники кампанії «Молодь у місцевому врядуванні» – зустрілися з депутатом міської ради, начальником управління суспільних комунікацій Оленою ДЯГОВЕЦЬ та начальником відділу з організації діяльності ради Надією БОЖКО.

Під час зустрічі молодь дізналася, що таке місцеве самоврядування, хто такі депутати міської ради та які їх повноваження, як організована їх діяльність.

Олена Дяговець розповіла про особливості роботи народного обранця на окрузі, комунікацію з виборцями, процедуру підготовки розгляду звернень мешканців, актуальні питання, які вирішує депутатський корпус. Надія Божко – про підготовку сесійних засідань, роботу постійних комісій, сприяння народним обранцям у їхній діяльності.

Молодь побувала у сесійній залі Будинку рад, де оглянула робочі місця депутатів та президії, дізналася, як відбувається сесія, процедура голосування тощо. Через оголошену повітряну тривогу, спілкування змушені були перенести до ще однієї «зали» – укриття – де депутати проводять сесії під час повітряних атак ворога. Потому завітало юнацтво і до приймальні міського голови, його робочого кабінету та зали засідань.

На всі свої запитання зацікавлена молодь отримала вичерпні відповіді від представників міської ради, а також заклик бути амбітними та активними, аби спільно з народними обранцями змінювати нашу громаду на краще.

Громадська ініціатива «Місцеві депутати. Атестація» разом з Сумською платформою реформ розпочали кампанію «Молодь у місцевому врядуванні» для студентів, старшокласників, представників молодіжних організацій. У рамках кампанії проводяться заходи, метою яких є формування практичного досвіду у молодих людей щодо діяльності місцевих депутатів та функціонування місцевого самоврядування. Кампанія «Молодь у місцевому врядуванні», окрім Сум, реалізується ще в 15 обласних центрах.