Print
Hits: 1751

Міністерство молоді та спорту України оголошує прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проектів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю.

На проведення конкурсу проектів цього року у Державному бюджеті України передбачено 500 тис. грн. На фінансування проектів від польської сторони виділено 3,8 млн. злотих.

Хто може подавати заявку на участь у конкурсі?

Заявки можуть подавати неприбуткові організації, діяльність яких спрямована на розвиток молоді:
• навчальні заклади;
• комунальні установи;
• інститути громадянського суспільства.

Юридичні особи, зареєстровані в Україні, подають заявки на участь у конкурсі до Міністерства молоді та спорту та повинні мати партнерську організацію з Польщі, а також надати відомості про неї при подачі документів.

Юридичні особи, зареєстровані в Польщі, подають заявки на участь у конкурсі до Фонду розвитку системи освіти Польщі теж повинні мати партнерську організацію в Україні та надати відомості про неї. Умови подачі заявок за посиланням.

Як знайти партнера з Польщі або стати партнерською організацією для польської сторони?

Інформацію про партнерські організації Польщі та умови подачі заявок можна знайти за цим посиланням. Користуючись даним сайтом, можна також залишити свою заявку для пошуку потенційних партнерів.

Подача документів на участь у конкурсі
Пакет документів на участь у конкурсі необхідно подати на офіційному бланку організації до Мінмолодьспорту до 18:00 (за київським часом) 5 серпня 2016 року.

Пакет документів має містити:
заявка;
• копії установчих документів.

Заявки подаються у друкованій формі за адресою: м. Київ, вул. Еспландна, 42, к. 418 та в електронній формі на електронну пошту This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Інститути громадянського суспільства, заклади, установи можуть подавати на конкурс кілька заявок. Телефон для довідок: 044-287-24-57.

Пріоритети конкурсу 2016 року:
• зміцнення міжкультурного діалогу шляхом створення умов для відкритості і толерантності серед молоді;
• залучення молоді з обмеженими можливостями у спільні ініціативи;
• розповсюдження європейських цінностей і досвіду євроатлантичної співпраці;
• підтримка громадянської активності серед молоді;
• вивчення спільного минулого, боротьба з упередженнями і стереотипами в розумінні спільної історії та у сучасних відносинах.

Види проектів та заходів, які можуть бути подані на конкурс:
• обміни молоддю;
• семінари з підготовки і розвитку двостороннього партнерства;
• молодіжні зустрічі (конференції, тренінги, фестивалі, тощо);
• інформаційно-просвітницькі проекти (інформаційні заходи, розповсюдження кращого досвіду через публікації тощо).

Умови реалізації проектів:
Тривалість одного проекту повинні бути не менше 5 та не більше 10 днів, не враховуючи днів приїзду і від’їзду учасників проекту підготовчого етапу та підготовчого візиту. Проекти можуть бути реалізовані як в Україні, так і в Польщі. Кількість учасників проекту повинна становити не менше 10 осіб (по 5 представників з кожної країни), у тому числі супроводжуючі чи керівники групи. Кількість учасників проекту з України та Польщі має бути рівною. Підготовчий візит може тривати 2-4 робочі дні, участь у якому беруть не більше 6 учасників (по троє з кожної країни).

Детальні умови участі у конкурсі та перелік документів ви знайдете за посиланням – УМОВИ І ДОДАТКИ.

Хто та коли прийме рішення про переможців конкурсу?
Рішення про переможців конкурсу приймає Українсько-Польська Рада обміну молоддю. Рада створена у відповідності до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща. Склад української частини Ради затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України 30 березня 2016 року № 241.

Рішення щодо переможців буде прийнято до 10 вересня під час проведення чергового засідання Ради. Перелік переможців конкурсу буде розміщено на сайті Мінмолодьспорту.