0010.jpg

У спортивно-оздоровчому таборі «Орлятко» до старту Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро підняли Держаний та Олімпійський прапори.

У такий спосіб сумчани вирішили висловити підтримку своїм землякам та решті українських спортсменів, котрі захищатимуть честь держави на Олімпійських іграх у Бразилії.

В урочистій церемонії взяли участь вихованці оздоровчих таборів «Орлятко», «Ровесник» та «Універ», начальник міського відділу молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО, заступник голови обласного відділення НОК України Юрій БЄЛАН, голова обласної організації ФСТ «Спартак» Оксана ПАВЛОВСЬКА, учасниця Олімпійських ігор у Лондоні Вікторія КАЩЕЄВА (П’ЯТАЧЕНКО), дворазовий олімпійський чемпіон Олександр ШАПАРЕНКО.

Дорослі бажали юним спортсменам у майбутньому також потрапити до числа учасників головних стартів чотирьохліття.

«Олімпійцями не народжуються, олімпійцями стають. А вам є з кого брати приклад. Досягти успіху можна лише щоденними виснажливими тренуваннями. Тож, ваша доля у ваших руках», – зазначила Віра Мотречко.

Олександр Шапаренко відзначив наявність величезного потенціалу у дітей. Він побажав юним спортсменам завжди досягати успіхів як у спорті, так і в житті.

«Я побачив у вас динаміку та енергію. Бажаю й надалі твердо та впевнено крокувати по життю. Переконаний, що ви здатні прославляти Україну», – наголосив уславлений олімпієць», – наголосив уславлений спортсмен.

Після урочистостей відпочивальники трьох оздоровниць позмагались у «Веселих стартах».

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро стартують вже цієї п'ятниці, 5 серпня. У складі української національної збірної змагатимуться троє легкоатлетів – вихованців спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Володимира Голубничого з легкої атлетики: Віталій БУТРИМ (біг на 400 метрів), Інна КАШИНА (спортивна ходьба на 20 км) та Оксана ШКУРАТ (біг на 100 метрів з бар’єрами).