005.jpg

На початку грудня на базі Інформаційно-методичного центру відбувся захист проектів учасників учнівського конкурсу «Молодіжна ініціатива».

Впродовж листопада шкільні команди, які складались з двох-трьох учнів віком від 13 до 17 років та керівника, працювали над оформленням ідей. Організатори конкурсу – Інформаційно-методичний центр і Палац дітей та юнацтва – запропонували учасникам описати проекти у формі, яку використовують громадські організації для участі в конкурсі проектів, для яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету.

На розгляд журі було запропоновано по одній ініціативі від шкіл № 9, № 10, № 17, № 29, № 4, № 13, № 27.

Основним лейтмотивом більшості проектів було волонтерство у різних його проявах. Це і допомога безпритульним тваринам, і благодійна діяльність, спрямована на людей різних соціальних категорій: дітей з особливими потребами, воїнів АТО та їх сімей, людей похилого віку.

Всі проекти мали національно-патріотичного спрямування, враховуючи принципи національної самосвідомості та самоактивності.

Після захисту робіт було визначено переможців. І місце посіла команда школи № 27 із проектом «Ми відповідаємо за тих, кого приручили» (керівник – Анна ВОРОХТА); ІІ місце – представники школи № 10 з проектом «Тепло твоїх справ» (керівник – Наталія МУСІЄНКО); ІІІ місце – учасники від школи № 17 з проектом «Україна – це ми» (керівники– Олена БОНДАРЕНКО, Тетяна ЄВТУШЕНКО).

Організатори конкурсу переконані, що така форма, як конкурс, може виступати ефективним стимулом щодо мотивації, яка веде до дієвої активності у реалізації ідеї. Молодь, яка проявляє таку активність, отримує новий досвід у ролі ініціатора.