Print
Hits: 1713

За ініціативи Всеукраїнської молодіжної асоціації студентів, Сумської молодіжної ради минулого тижня у трьох вишах обласного центру провели інтерактивні зустрічі «Відповідальність починається з мене».

Спілкування фахівців зі студентами на тему профілактики ВІЛ/СНІД відбулось у Машинобудівному коледжі СумДУ, СНАУ, навчально-науковому інституті бізнес-технологій «УАБС».

Зустрічі проводились у рамках флешмобу у соціальних мережах #ТЕСТнаВІЛ та лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя».

Психолог Ольга МАСАЛІТОВА ознайомила студентів з основними принципами роботи «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди, завідувачка цієї установи Владлена КОНЦЕВИЧ провела групове дотестове консультування та озвучила всі шляхи передачі ВІЛ та розповіла про засоби захисту. Голова правління Сумської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА навела статистику хворих на ВІЛ по області та закликала студентів пройти тест на ВІЛ. Голова Асоціації молодих донорів у Сумській області Тетяна ГНІДЕНКО звернулась до студентів із закликом бути небайдужими до людей, які потребують допомоги та долучатися до донорського руху. Студенти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест.

Всі охочі мали можливість пройти безкоштовно та анонімно тест на ВІЛ та отримати результат через 15 хвилин. Протестовано 41 особу, всі результати негативні.

Після завершення зустрічей молодь отримала методичну літературу з теми зустрічі та засоби контрацепції.