Print
Hits: 1623

27, 28 та 29 січня 2017 року в стінах Сумської міської ради відбулась імітаційна моделювальна гра «Служитель народу», що отримала підтримку на міському конкурсі з визначення програм у сфері роботи з дітьми та молоддю.

 

 

Організаторами гри стали Відділ у справах молоді та спорту Сумської міської ради та Сумська міська молодіжна громадська організація "Ліцей".

Учасники змогли відчути себе справжніми депутатами, взяти участь у розробленні та прийнятті місцевих ініціатив, попрацювати в сесійному залі Сумської міської ради. За задумом організаторів, моделювання відповідало реальній ситуації та розподілу сил в сучасній міській раді - 42 учасники-депутати утворювали 6 фракцій.

Першого дня відбулась реєстрація учасників, ознайомлення з роботою та структурою Сумської міської ради, зустріч з начальником Відділу у справах молоді та спорту Сумської міської ради Вірою МОТРЕЧКО. Також цього ж дня відбулось розділення учасників на фракції.

Наступного дня відбувалось формування назви та ідеології партій, написання протоколу про створення фракції, підготовка проектів рішень та робота в депутатських комісіях. Окремими завданнями для фракцій було складання депутатських запитів та розробка плану роботи на виборчих округах в межах календарного року.

На останок, в третій день гри учасники пропонували плани використання депутатських коштів та створювали коаліції задля підтримки власних проектів рішень. Апогеєм гри стало голосування в сесійній залі - вибори президії та прийняття проектів рішень запропонованих кожною фракцією окремо.

По закінченню гри учасники отримали сертифікати про участь. Всі молоді "депутати" запрошені на екскурсії до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, що відбудеться 7 березня.