0012.jpg

У Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту у рамках флешмобу у соціальних мережах #ТЕСТнаВІЛ та лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя» відбулась інтерактивна зустріч зі студентами «Відповідальність починається з мене».

Волонтер «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди, студент СумДПУ ім. А. С. Макаренка Іван ОВСІЄНКО ознайомив студентів з основними принципами роботи та специфікою закладу. Його завідувачка Владлена КОНЦЕВИЧ провела групове дотестове консультування, озвучила всі шляхи передачі ВІЛ та розповіла про засоби захисту.

Голова правління Сумської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА навела статистику хворих на ВІЛ по області та закликала студентів пройти тест.

Окрема увага була приділена популяризуванню здоровому способу життя та донорству крові. До студентів звернулись із закликом бути небайдужими до людей, які потребують допомоги, та долучатись до донорського руху.

Студенти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест. Головний герой фільму Дмитро ШЕРЕМБЕЙ – один із небагатьох українців, котрий відкрито говорить про свій позитивний ВІЛ-статус, він є головою правління громадської організації «Пацієнти України», членом координаційної ради «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД», експертом у сфері громадського здоров'я та захисту прав людей, що живуть з ВІЛ.

Всі охочі з числа учасників зустрічі мали можливість пройти безкоштовно та анонімно тест на ВІЛ та отримати результат за 15 хвилин. Протестовано 12 осіб. Всі результати негативні.

На завершення молодь методичну літературу з теми зустрічі та засоби контрацепції.