Print
Hits: 1579

Федерація легкої атлетики Сумської області повідомляє, що на минулому тижні у легкоатлетичному манежі ПАТ «Запоріжсталь» (м. Запоріжжя) відбулися змагання командного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні та з багатоборств у приміщенні.

Збірна Сумської області, яка посіла перше місце, була представлена вихованцями спортивних шкіл обласного центру.

До переможного складу увійшли сумчани (за етапами): Володимир СУПРУН (Сумська обласна ШВСМ), студент УАБС Олексій ПОЗДНЯКОВ (Чернігівська ШВСМ / Сумська обл.), Михайло ТЮТЮННИКОВ (Сумська обласна ДЮСШ) і Костянтин ОЖІЙОВ (СДЮСШОР ім. В. Голубничого).

Майстерність та злагодженість дозволили спортсменам у напруженій боротьбі вибороти перемогу в естафетному бігові 200 м+400 м+600 м+800 м із результатом 4:30.83.

На самому фініші Костянтину Ожійову вдалося обійти суперника із Житомирської області, випередивши срібних призерів на 0,14 секунди. У підсумку – «золото» у нашого квартета.

Володимир Супрун виборов індивідуальну бронзову нагороду в бігові на 60 м серед чоловіків, показавши у фіналі результат 6.83.

Збірна Сумської області була представлена на цих змаганнях не основним складом, адже більшість наших провідних атлетів готуються до основного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні, який, прийматимуть Суми 25-27 лютого. А головні старти відбудуться у літньому легкоатлетичному сезоні, під час якого буде сформовано національну команду для участі в ХХХІ Олімпійських іграх. До Запоріжжя цього разу вирушили здебільшого молоді легкоатлети.

Доречі, до складу суддівської колегії також ввійшли сумчани: заступник головного секретаря – Лариса ЯКЕРСОН, керівник служби фотофінішу – Віктор ЛАСТОЧКІН, рефері кімнати збору – Ольга ЧЕРНЯВСЬКА. Всі вони є суддями національної категорії.