0012.jpg

Центральною виборчою комісією прийнято постанову від 25.08.2020 №210 “Про Порядок подання виборцем заяви про уточнення попереднього списку виборців на звичайній виборчій дільниці з використанням мережі “Інтернет”, якою визначено процедуру подання виборцем заяви про уточнення попереднього списку виборців на звичайній виборчій дільниці, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно (далі – заява) з використанням мережі "Інтернет".

Виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. У разі виявлення неправильностей у попередньому списку виборців на звичайній виборчій дільниці виборець може звернутися із заявою в електронній формі до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців не пізніш як за п’ять днів до дня голосування.

Заява в електронній формі подається виборцем до органу ведення Державного реєстру виборців за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі "Інтернет" через відповідні електронні сервіси, розміщені на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії (www.drv.gov.ua) , за допомогою яких виборцем надсилаються заяви, передбачені статтями 19 – 201 Закону України "Про Державний реєстр виборців".

До заяви, яка подається до органу ведення Реєстру з використанням мережі "Інтернет", додаються копії документів, які підтверджують зазначені в ній відомості, у вигляді файлів у форматі JPEG (*.jpg) або PDF (*.pdf), загальний розмір яких не повинен перевищувати 5 мегабайтів.

Про подання заяви в електронній формі на вказану виборцем адресу електронної пошти надсилається відповідне повідомлення.

Про результати розгляду заяви повідомляється особа, яка її подала, а також особа, якої вона стосується (якщо заява виборця стосується іншої особи).