0010.jpg

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 1168 від 25.11.2020 «Про внесення змін до п.7 постанови КМУ від 11 липня 2018 року № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» (далі – постанова).

Даною постановою подовжено термін заміни посвідчень до 01.01.2022:

- особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1);

- учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт;

- особам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2), з числа постраждалих від радіаційного опромінення за інших обставин не з власної вини.

Подовження терміну заміни посвідчень вищезазначених категорій гарантуватиме право громадянам отримувати бланки посвідчень за новими зразками та користуватися відповідним пільгами та компенсаціями відповідно до норм чинного законодавства.

Додатково повідомляємо, що не потребують заміни та є дійсними посвідчення:

  • учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 2 та 3);
  • особи, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2);
  • потерпілого від Чорнобильської катастрофи (категорія 3);
  • дитини, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи;
  • дружини (чоловіка) померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

За додатковою інформацією звертатись до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (вул. Харківська, буд. 35) за багатоканальним телефоном 788-888 та за додатковими номерами 787-144, 050-407-83-84. В зв’язку з запровадженням карантинних заходів, департамент працює в обмеженому режимі. Рекомендуємо не відвідувати департамент без нагальної потреби та скористатися можливістю отримати консультації у телефонному режимі.

Вся актуальна інформація розміщена на сайті департаменту: https://dszn.smr.gov.ua та на сторінці департаменту «Соціальний захист міста Суми» в мережі «Фейсбук» (https://www.facebook.com/sumysoczahyst).