002.jpg

На території Сумської міської територіальної громади працює Комісія з визначення розміру шкоди власникам (користувачам, зберігачам, володільцям тощо) знищених та пошкоджених об’єктів нерухомого майна на території громади внаслідок війни (збройної агресії) російської федерації проти України.

Комісія розглядає заяви фізичних та юридичних осіб (власників, їх представників, користувачів, зберігачів тощо) про пошкодження та знищення нерухомого майна та відповідно до них проводить обстеження пошкодженого або зруйнованого нерухомого майна.

Заяви приймаються за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, 2-й поверх, каб. 237.

До заяв фізичних осіб повинні бути додані копії: паспорта та картки платника податків власника; документа, що підтверджує право власності на нерухоме майно; технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

До заяв юридичних осіб додаються копії: статуту, витягу (виписки) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; документа, що підтверджує право власності на нерухоме майно; технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

Особи, які подали інформаційне повідомлення про пошкодження або знищення нерухомого майна з використанням порталу Дія, також повинні звернутися до Комісії з заявою про проведення обстеження, додавши до неї копії документів, які перелічено вище.

Наполегливо просимо осіб, чиє нерухоме майно було пошкоджено (зруйновано) у лютому-березні, звернутися до Комісії у строк до 15 листопада 2022 року (якщо особи мають потребу у компенсації за завдану шкоду).