005.jpg

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на період дії воєнного стану.

Поряд з цим, наказом Мінекономіки від 02 квітня 2022 року № 679-22 дозволено здійснення протягом воєнного стану проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі на товари, які мають істотну соціальну значущість, за переліком затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення»: крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна негазована, масло вершкове жирністю 72,5 відсотка, бензин марки А-92 та А-95, дизельне пальне, батон, олія соняшникова, окремі лікарські засоби.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області розглядають звернення та надають консультаційну підтримку з питань формування, встановлення та застосування державних регульованих цін в управлінні захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами за адресою: м. Суми, вул. Лихвинська Стінка 25, тел. 77-90-27 або на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.