006.jpg

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО відвідав Сумський дитячий будинок ім. С. П. Супруна.

Цього дня у закладі влаштували День відкритих дверей, який тут проводять наприкінці кожного навчального року.

Вихованці дитячого будинку, як завжди з нетерпінням чекали на гостей та заздалегідь підготувались до зустрічі – приготували концертні номери, в яких демонстрували всі свої вміння: радували піснями, віршиками та веселими танцями.

«Сьогодні ми побували на святі дитинства, щастя й любові. Всі діти дуже обдаровані та порадували нас талановитими виступами, – поділився враженнями в.о. міського голови Володимир Войтенко. – Хочу привітати колектив й всіх діточок з прийдешнім святом – Міжнародним днем захисту дітей. Кожна дитина – це наша радість і наше майбутнє. Тож закликаю всіх сумчан більше приділяти уваги дітям, всіляко допомагати їм, робити їхнє життя щасливим, особливо тим, які позбавлені батьківського піклування, адже чужих дітей не буває».

Також Володимир Войтенко подякував колективу дитячого будинку ім. С. П. Супруна за неймовірні зусилля, яких вони докладають для того, щоб діти зростали в атмосфері любові й турботи та відчували тепло й підтримку щодня.

Опісля концертної частини гості свята переглянули слайд-шоу життя вихованців та завітали до трьох груп, на які поділилися дітки: «Успішні леді», «Козачата», «Сучасні лицарі».

Як повідомила директор закладу Любов РУДИКА, нині в дитячому будинку виховується 36 дітей. У кожного своя нелегка історія життя. Це діти віком від 4 до 17 років, з них 11 – діти, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, а 25 – діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування. Крім того, у закладі п’ять дітей-інвалідів.

Діти шкільного віку навчаються у школі № 22, а дошкільнята відвідують ДНЗ № 22 «Джерельце». Всі діти охоплені позашкільною гуртковою роботою, це й танцювальний гурток, естрадно-акробатичний гурток, заняття хлопців у футбольній секції на стадіоні «Авангард».

У закладі працює 50 працівників, з них 14 – педагогічних працівників, а решта – адміністративний та обслуговуючий персонал.