005.jpg

У бібліотеках міської централізованої бібліотечної системи з нагоди відзначення Днів сталої енергії у Сумах пройшла низка різноманітних заходів з енергозбереження.

Так, у центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка організували книжкову виставку «Енергетичні резерви України» та провели працівниками юнацького абонементу екологічну вікторину «Поняття про збереження тепла та електроенергії у побуті» з учнями літнього пришкільного табору школи № 10, яка нагадала школярам про необхідність берегти енергію, більш ощадливо ставитися до природних ресурсів. По завершенню заходу діти отримали подарунки.

У бібліотеці – філії № 17 розпочався цілий ряд заходів. Особливу увагу привернула година спілкування «Зростайте дбайливими та бережливими», яка мала на меті довести дітям, що поради слушні і можуть бути реалізовані вже сьогодні кожною сім’єю, щоб забезпечить велику економію паливних та енергоресурсів країни; виховувати бережливе ставлення до ресурсів держави, бажання створити сучасний технологічний дім з використанням відновлюваних джерел енергії. Із задоволенням школярі подорожували відео-мандрівкою «Збережемо енергію – збережемо життя» й переглянули літературу на тему енергозбереження та охороні довкілля.

У бібліотеці – філії № 18 пройшов урок – бесіда «Дітям про енергозбереження!». Бібліотекарі намагались сформувати у дітей уявлення про енергетичні джерела і ресурси. Також юним сумчанам розповіли до яких наслідків може призвести безконтрольне споживання електричної та теплової енергії. Під час заходу учні школи № 22 прослухали бесіду «Необхідність енергозбереження», відповідали на запитання психологічного практикуму «Дай оцінку і поясни!» та пройшли тест «А ти дбайливий?».

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 8 влаштували природознавчий колаж на свіжому повітрі «Буду я природі другом» для вихованців дитячого садочку № 21 «Волошка» за маршрутами: валіза корисних порад, галявина роздумів, легенди розповідають, зупинка прислів’їв і загадок, ігрова долина. Учні пришкільного табору школи № 15 разом з працівниками бібліотек здійснили медіа-подорож «Куточок неповторної краси». А також переглянули відеоряд «Збережемо енергію» та поділилися практичними порадами щодо енергозбереження.

Цикл заходів по енергозбереженню пройшли у бібліотеці-філії № 3 ім. О. П. Столбіна. Інформаційну годину «Добре світло», конкурс дитячих малюнків «Ми дбайливі й бережливі», еко-вікторину «Природа просить захисту», відео-презентацію «Земля у нас тільки одна» провели для учнів пришкільних таборів шкіл № 8 та № 10. А ще учні взяли участь в онлайн-квесті «Знайди енергію».

Просвітницька година для дорослого населення «Стала енергія – шлях до енергетичної незалежної України» пройшла у бібліотеці–філії № 2, тут же відбувся показ мультфільмів на енергозберігаючу тематику для молодших школярів пришкільного табору «Сонечко», а для молоді демонструвалися просвітницькі відео відповідної тематики. Також увазі всіх користувачів була представлена виставка-пропозиція «Чиста енергія – чисте місто».

Маленькі читачі з літнього табору «Яблунька» теж не залишились осторонь цієї важливої події і завітали до дитячого абонементу бібліотеки-філії № 1. Бібліотекарі запросили малечу на цікаву енергозберігаючу вікторину «Звідки в будинок приходять світло та енергія». Багато нового та пізнавального дізналася малеча, про те, як раціонально споживати енергію, берегти тепло, воду і світло. Ці корисні знання допомагали дітям відгадувати загадки про побутові прилади «Впізнай мене». Гарного настрою додали жартівливі ігри для ощадливих «Вибери потрібне».

Бібліотека – філія № 16 також приєдналася до відзначення Днів сталої енергії і провела веб-електромандрівку «Енергія – це життя». Разом з дітьми переглянули онлайн презентацію «Як зберігати енергію», відеоролик «Економія енергії у вашому будинку», рекламний ролик «Енергозбереження у квартирі» та мультиплікаційний фільм «Фіксики. Економія енергії». Наприкінці заходів діти відповідали на запитання, як економити енергетичні ресурси та отримали призи за вірні відповіді.