0010.jpg

19 серпня «Нова Пошта» за підтримки Сумської міської ради та особисто міського голови Олександра ЛИСЕНКА вже втретє проводитиме масштабний біговий захід «Суми Нова пошта напівмарафон».

Про організацію цього спортивного свята, що об’єднає шанувальників активного способу життя, під час брифінгу розповіли заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО та члени організаційного комітету Дмитро ГЕРАЩЕНКО, Максим ВРАДІЙ, Тетяна ГОЛОВЧЕНКО та командир батальйону Управління патрульної поліції у м. Суми Департаменту патрульної поліції Юрій ПАРАЩУК.

Як повідомила заступник міського голови Віра Мотречко, даний захід має на меті пропаганду здорового способу життя, залучення людей різного віку до занять бігом і розвиток масового спорту у Сумах, тож закликала всіх сумчан стати учасниками цього масштабного дійства та пробігти напівмарафон.

«Підготовка до головного бігового заходу активно триває. Сподіваюся, що завдяки нашим спільним зусиллям проведемо захід на високому рівні, аби професіонали та любителі, дорослі та діти –кожен зміг долучитися до спортивного свята», – зазначила Віра Мотречко.

За словами організаторів, цьогоріч марафон об’єднає тисячу учасників з Сум та всієї України.

Масштабну бігову подію урочисто відкриватимуть у неділю, 19 серпня, о 8:30, а з 9:00 розпочнуться старти на різні дистанції. Маршрут напівмарафону пролягатиме історичними вулицями міста.

Як розповів журналістам Дмитро Геращенко, для дорослих передбачені забіги на 3 км, 10 км та головна дистанція на 21,0975 км, для дітей – на 300 м (віком до 10 років) та 1 км (до 14 років), 3 км (кольоровий забіг). Всі дитячі забіги – безкоштовні.

Старт і фініш проходитиме на майдані Незалежності, а основну дистанцію 21 км спортсмени долатимуть двома колами центральними вулицями міста.

«Якщо говорити про цьогорічні відмінності, то зазначу, що ми зробили безкоштовні забіги для дітей, а також розширили зону обслуговування спортсменів, де на них чекатимуть зони відпочинку, харчування, масаж, душова зона. Це наша відмінність від інших стартів, що проводять в Україні», – сказав представник організаційного комітету Максим Врадій.

Також, враховуючи досить спекотну погоду, організатори передбачили додаткові пункти охолодження та гідратації по трасі і на фініші.

Крім того, в рамках заходу працюватиме марафонське містечко, що розважатиме гостей заходу численними аніматорами, фото-зоною, музичним супроводом, спортивною ярмаркою і вже традиційною «Галушка паті».

Долучитися до забігу може кожен охочий. Для цього необхідно зареєструватися на офіційному сайті заходу.2

Отримані від реєстрації кошти, за словами Максима Врадія, підуть у тому числі на організацію заходу. Так, кожного учасника забезпечать стартовим пакетом, до якого входять: фірмова футболка, медаль, рюкзак, номера, чіп, все обслуговування на трасі, подарунки від спонсорів і запрошення на «Галушка паті». Переможці дистанцій у відповідних категоріях нагороджуватимуться медалями, призами та грошовими нагородами у розмірі від 500 грн. до 5 тис. гривень.

Організатори нагадують, що перед біговим стартом варто пройти медичний огляд.

Окремо Юрій Паращук акцентував, що під час проведення напівмарафону патрульні забезпечуватимуть безпеку руху та громадський порядок. Також буде забезпечено обмеження руху на окремих вулицях на час заходу, про що містян повідомлять завчасно. Відтак, правоохоронці просять мешканців поставитись із розумінням до цього тимчасового обмеження.

«Ми запрошуємо усіх сумчан, усіх гостей міста приєднатися до популяризації спорту та пропагувати здоровий спосіб життя, познайомитися з видатними спортсменами, випробувати себе на витривалість та отримати багато яскравих емоцій від свята спорту», – наприкінці додала Віра Мотречко.