004.jpg

У Сумах відбулися урочистості з нагоди відзначення 27-ї річниці Незалежності України.

У театрі ім. Щепкіна зібралися керівники міста та області, представники громадських організацій, молоді, духовенства та пересічні сумчани, аби відзначити найголовніше свято держави.

У фойє гостей зустрічала виставка робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва народних умільців.

Під час свого виступу, міський голова Олександр ЛИСЕНКО звернувся до усіх присутніх в залі хвилиною мовчання вшанувати і згадати тих, хто в усі часи боронив і нині захищає нашу державу, хто віддав найцінніше – життя, аби Україна сьогодні була вільною і незалежною.

«Сьогодні День Незалежності, як ніколи, особливе свято для кожного українця. Зважаючи на складну ситуацію на Сході нашої країни, це свято набуває ще більшого значення, тож ми маємо показати всьому світові своє прагнення до єдності та порозуміння, – зазначив очільник обласного центру. – Нам судилося стати учасниками творення великої Української нації. Про це мріяли чимало поколінь українців, а завдяки долі ми отримали цей важливий в історичному сенсі шанс бути господарями на своїй прекрасній, Богом даній, землі. Перед нами – великі завдання. І я впевнений, що нашій громаді вистачить патріотизму, сили та наснаги і надалі спільно розбудовувати нашу країну заради кращого майбутнього».

Він побажав усім присутнім міцного здоров'я, родинного щастя, добробуту, незгасної віри у світле майбутнє і успіхів у всіх починання заради процвітання незалежної України.

Потому Олександр Лисенко виконав приємну місію, вручивши відзнаки сумчанам. За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю та з нагоди Дня незалежності України Почесною грамотою міського голови відзначено інспектора з ювенальної превенції сектору превенції Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Дмитра МАЖУРНОГО, грамотою міського голови – старшого інспектора сектору превенції Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Геннадія ТЕРЕЩЕНКА.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, міцну військову дисципліну, вірність Військовій присязі Почесною грамотою міського голови нагороджено головного сержанта – командира бойової машини 1-ї обслуги реактивного артилерійського взводу 6-ї реактивної артилерійської батареї 2-го реактивного артилерійського дивізіону військової частини А1476 Євгена ПІДГАЙКА.

За активну участь у громадському житті міста Суми, вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження вручив грамоту міського голови активістці українського руху в Сумах, члену Сумського обласного товариства «Просвіта» Антоніні СОЛОВЙОВІЙ.

Святкове дійство продовжилися концертною програмою за участі найкращих творчих колективів.

Нагадаємо, 24 серпня відбудуться заходи щодо відзначення у місті Дня Незалежності України.