004.jpg

Управління освіти і науки та Інформаційно-методичний центр провели форум «Нова українська школа: становлення та перспективи» на базі школи № 7 імені Максима Савченка.

Захід зібрав вчителів початкових класів закладів освіти міста. Говорили про основні положення Концепції «Нова українська школа», зокрема, про ключові компетентності для життя та педагогіку партнерства.

Спілкуючись під час форуму з освітянами, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО привітала вчителів із початком нового навчального року та наголосила, що саме «початківці» є місіонерами, які допоможуть дітям набути практичних навичок для життя, навчать думати і говорити, брати на себе відповідальність, поважати світ.

Цікавим для вчителів було спілкування з тренерами Тренінгового центру «Сертифіковані українські технології освіти», а саме Євгенією ТАТАРОВОЮ, Мариною ФОМЕНКО, Олегом СЛУШНИМ та Тетяною ПАРНИВОДИ.

Під час заходу відбулася низка різнопланових дискусій та майстер-класів: «Classroom Management: ефективне використання навчального простору», «Графологія для педагогів і не тільки», «Змішане навчання: від теорії до практики. Інтерактивна дошка – ефективно і яскраво!», «Мнемотехніка – освітня технологія ефективного засвоєння нової інформації».