003.jpg

Протягом 2015 року вдалося налагодити партнерські відносини з деякими фінансовими організаціями, які в перспективі мають наміри інвестувати кошти на реалізацію проектів сталого економічного розвитку міста.

Про це повідомляють у Департаменті фінансів, економіки та бюджетних відносин.

Серед таких організацій – Міжнародний благодійний фонд «Slavic Foundation», з яким підписано меморандум про співпрацю та визначено основні напрямки подальшої спільної роботи щодо поліпшення, вдосконалення та розвитку енергоефективності та енергозбереження міста, дорожньо-транспортної інфраструктури та ін.

Ще одним потенційним партнером є Чесько-українська фінансово-інвестиційна компанія ТОВ «Вітал Фінанс», яка готова надати допомогу у залученні та використанні грантових коштів Європейського союзу та інших зарубіжних інвесторів для розвитку міста.

На сьогодні компанією НЕФКО проводиться підготовка кредитної угоди для підписання з Сумською міською радою, залучено технічних та юридичних консультантів з метою приведення до відповідності усієї необхідної документації за об’єктами, що модернізуватимуться в рамках проекту «Покращення енергоефективності в освітніх закладах міста Суми».

За рахунок різних джерел фінансування (коштів міського бюджету, ДФРР, НЕФКО тощо) протягом 2016 року планується проведення роботи щодо впровадження інвестиційних проектів, зокрема: підвищення енергоефективності в бюджетних та освітніх закладах м. Суми; оновлення рухомого складу електричного транспорту (тролейбусів) та автобусів у місті Суми; впровадження системи моніторингу споживання теплової енергії бюджетними закладами та установами соціально-культурної сфери міста; заміна масляних вимикачів на вакуумні на тягових підстанціях.

У 2016 році продовжуватиметься робота щодо підвищення іміджу міста та сприяння залученню інвестицій, а саме розробка Стратегії розвитку міста, промоційного логотипу міста та бренд-буку, підтримка існуючих та налагодження нових стосунків із зарубіжними партнерами тощо.

Нагадаємо, в місті працюють підприємства з іноземними інвестиціями, провідними з яких є ПАТ «СМНВО», ТОВ «Кусум Фарм», ТОВ «Керамейя», ТОВ «Горобина», ДП «Завод обважених бурильних труб», ТОВ «Гуалапак Україна».