006.jpg

З метою розширення міжрегіонального і економічного співробітництва у департаменті фінансів, економіки та інвестицій відбулась двостороння зустріч першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА з представниками офіційної делегації міста Кутаїсі (Грузія).

У засіданні «круглого столу» взяли участь директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО, начальник департаменту з управління економічним розвитком, комунальною власністю та транспортом Георгій ГІОРГОБІАНІ, депутат міської ради Лаша ГВЕНЕТАДЗЕ та голова Федерації інвалідів «Agordzineba – 2002» Теймураз ЧЕІШВІЛІ.

«Залучення у Суми інвестицій, особливо іноземних — пріоритетне завдання місцевої влади, яке є обов’язковою умовою для забезпечення розвитку економіки обласного центру, – наголосив Володимир Войтенко. – Суми – сповнені невичерпних інвестиційних можливостей, відкриті до партнерства з іншими містами не лише України, а й світу. Тож, ми докладемо максимум зусиль для того, щоб співпраця з Кутаїсі була взаємовигідною».

Закордонним гостям продемонстрували концепцію Індустріального парку «Суми», на території якого можуть бути розміщені підприємства, які здійснюють господарську діяльність у сфері переробної промисловості, а також науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій та відносяться до ІV-V класу шкідливості.

Усвою чергу голова Федерації інвалідів «Agordzineba – 2002» Теймураз Чеішвілі виступив з пропозицією провести у Кутаїсі в Міжнародний день людей з інвалідністю фестиваль, і запросити до участі у ньому учасників спортивного Клубу інвалідів «Фенікс».

Учасники зібрання обговорили й питання реалізації євроінтеграційних прагнень обох держав. Окрім цього члени делегації виявили бажання провести зустріч з бізнесменами Сум та розглянути можливість реалізації спільних проектів та ініціатив.