003.jpg

5 січня у Сумському міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (ЦЕНТУМ) підвели підсумки міської виставки-конкурсу новорічних композицій «Збережемо ялинки разом!».

На новорічне свято зібралися близько 130 відвідувачів: вихованці закладу, їхні керівники, учні навчальних закладів міста – переможці конкурсів зі своїми педагогами і батьками.

Колектив ЦЕНТУМ, як організатор і координатор природоохоронної роботи в місті, започаткував добру традицію: напередодні новорічних свят проводити міську виставку-конкурс «Збережемо ялинки разом!», адже новорічними атрибутами можуть бути не лише зрубані дерева, а й безліч майстерно скомпонованих композицій із штучних та природних матеріалів.

1452066200 bezymyannyy 3

Цього року 36 навчальних закладів міста представили на конкурс 116 унікальних творчих робіт. Слід відзначити, що всі конкурсні роботи відповідають тематиці виставки, мають естетичний вигляд та спрямовані на збереження ялинок. Дитячі роботи, зроблені з великим задоволенням і любов’ю, зможуть прикрасити оселю і створити святковий настрій не гірше, ніж жива лісова красуня.

За словами завідувача організаційно-масового відділу ЦЕНТУМ Світлани НІКОЛЕНКО, такий конкурс проводять вже близько 10 років поспіль, але цьогоріч до учасників із шкіл міста вперше приєдналися дошкільнята.

1452066231 bezymyannyy yalinki

Найстаранніші учні шкіл №№ 1, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 18, 19, 22, 21, 23, 25, 27, 30, НВК №41, гімназії №1, приватної гімназії «Просперітас»; вихованці позашкільних навчальних закладів: ПДЮ, ЦЕНТУМ, Центру НТТМ представили цікаві ідеї альтернативи живій ялинці.

Святковий настрій створила диво-казка, що відбувалася на сцені. У рамках заходу звучали привітання від героїв українських казок, Діда Мороза та Снігуроньки, спритної Мавпочки – символу 2016 року, гостей свята. Різноманітні ігри та забави, що підготували герої вистави, створили веселу новорічну атмосферу та феєричний настрій глядачам.

Солодощі від Діда Мороза, різнокольорові кульки, грамоти та призи за перемоги у конкурсах стали яскравою кульмінацію заходу, залишивши найтепліші спогади його учасникам.