003.jpg

По обіді на Хіммістечку заклали капсулу в фундамент нового будівництва церкви Дванадцяти Апостолів.

На місці майбутнього будівництва були присутні представники духовенства та міської влади, депутати міської ради, парафіяни та жителі мікрорайону.

Архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій розпочав церемонію закладення капсули, провівши молитву та освятивши місце нового будівництва церкви Дванадцяти Апостолів.

«На цьому місці буде збудований чудовий, прекрасний храм на честь святих Апостолів. Бажаю Божої підтримки, нехай Господня рука перебуває над храмом і допомагає завершити всі роботи. Нехай Господь допомагає нам усім», – сказав Високопреосвященійший Мефодій та побажав настоятелю майбутньої церкви, протоієрею Івану ЧЕКАЛЮКУ, Божої допомоги у здійсненні великого життєвого проекту.

Опісля відбулося власне закладання капсули в фундамент. Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК разом із присутніми приєднався до події, давши початок будівельним роботам.

За словами Степана Пака, символічно, що храм будуватимуть на цьому місці, адже саме тут багато років тому існувала невеличка церква, яка крім усього займалась благодійницькою діяльністю.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету подякував отцю Івану Чекалюку, який організовує будівництво даного храму, і громаді цього мікрорайону за підтримку, а також депутатському корпусу за прийняте рішення щодо виділення земельної ділянки під будівництво даного храму.

«Це має величезне значення, оскільки багато храмів не буває, і я вважаю, що в майбутньому в церкві Дванадцяти Апостолів будуть зцілюватися душі багатьох наших містян, і свята сила буде опікуватися своїми парафіянами», – додав посадовець.

Як зазначив завідувач кафедри філософії СумДУ Іван МОЗГОВИЙ, за численними переказами та свідченнями людей, дана території вважається намоленим місцем. Мешканці навколишніх сіл приходили сюди, адже вважали, що це місце має святу силу. Тож сьогоднішнє освячення храму – ніби повернення до святих витоків, які характеризують цю місцину.

У відповідності до проектної документації, храм будуватимуть по вул. Паркова, напроти будинку № 1 на 50 колінноуклінних місць. Площа ділянки становить 0,12 га, площа забудови – 310 м². Замовником є релігійна громада Дванадцяти Апостолів Української Православної церкви Київського патріархату. Проектувальник ПНВФ «КВЕЛ».