007.jpg

11 січня під час апаратної наради підвели підсумки ліквідації наслідків сильних опадів у місті.

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО стверджує, що роботи з очищення вулиць від снігу виконувалися понаднормово, як того вимагали умови.

«Сьогодні всі служби міста мають працювати над розчисткою снігу на зупинках, у дворах. Особливу увагу необхідно звернути на приватний сектор», – дав завдання міський голова. Разом із тим, керманич міста наголосив, що близько місяця тому була проведена нарада із керівниками підприємств міста, за якими закріпили відповідні території. У зв’язку з цим Олександр Лисенко запевнив, що обов’язково буде з’ясовано, хто із них відмовився розчищати сніг та будуть вжиті відповідні заходи.

За словами начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслана ГОЛОПЬОРОВА, категорично відмовилися надати допомогу обласному центру компанія «Федорченко», через наявність лише одного трактора, який здійснював прибирання території, що належить будівельний компанії.

Директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА повідомив, що сорок одиниць техніки, наявної на підприємстві, протягом останніх днів працювали у три зміни. Перевірити це дуже легко, завдяки камерам відеоспостереження міста. На сьогодні всі магістральні шляхи почищені до асфальту. Під’їзні дороги до шкіл та лікарень міста – прибрані.

Проте директор КП «Шляхрембуд» нарікає на недобросовісних автомобілістів, які не бажають поступатися місцем на дорозі снігоприбиральній техніці та паркують свої авто вздовж вулиць (переважно центральних), що знов таки заважає якісно очищати їх від снігу. Міський голова Олександр Лисенко дав доручення КП «Шляхрембуд» та управлінню освіти і науки ще раз перевірити стан під’їзних шляхів до навчальних закладів міста та усунути недоліки в їх прибиранні.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артура ПЕТРОВА, в місті надзвичайних ситуацій зафіксовано не було. Нині комунальні підприємства та служби життєзабезпечення міста працюють у посиленому режимі, на вулицях міста продовжують боротьбу зі снігом.