005.jpg

Інтегрований експерт, залучений Центром міжнародної міграції та розвитку (СІМ), який є координатором програми Служби старших експертів (SES) в Україні Мартін РОЙТЕР протягом двох днів побував у закладах соціальної сфери міста.

Мартін Ройтер виявив бажання відвідати саме ті, об’єкти, де минулого року працювали троє експертів за програмою SES.

У понеділок, 24 вересня, гість разом із представниками міської влади відвідали міську дитячу клінічну лікарню Святої Зінаїди, міську дитячу клінічну лікарню № 1 та Сумське міжрегіональне вище професійне училище.

Візит до міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди був присвячений знайомству із закладом та презентації керівництвом закладу проекту створення відділення відновлювального лікування.

Як розповіла гостям заступник головного лікаря міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Вікторія БУГАЄНКО, головною метою створення відділення відновлювального лікування – є збереження і зміцнення здоров’я дітей міста, підвищення якості їх життя.

Основними завданнями представленого проекту, Вікторія Бугаєнко назвала підвищення матеріально-технічної бази лікарні, де надаватиметься реабілітаційна допомога дітям міста; забезпечення оздоровлення дітей, що перехворіли гострими захворюваннями; оздоровлення дітей диспансерної групи (профілактика первинного виходу на інвалідність серед дитячого населення).

Гостю показали денний стаціонар, який й планують перетворити у відділення відновлювального лікування, відділення фізіотерапії.

Опісля іноземний експерт разом із представниками міської влади з ознайомчим візитом відвідали виробничі майстерні та навчальні кабінети Сумського міжрегіонального вищого професійного училища.

Наступного дня, в рамках візиту до Центру реінтеграції бездомних осіб та міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» гостей ознайомили з напрямками роботи закладів, наданням допомоги людям, що перебувають у важкій життєвій ситуації, також розповіли про досвід і знання, які застосовують на практиці з людьми, що не мають постійного місця проживання, потребують консультації та підтримки та специфікою роботи із вразливою категорією населення, зупинились на проектах, які б хотіли втілити в життя.

Під час візиту до закладів соціальної сфери SES-експерт Мартін Ройтер наголошував на важливості посилення міжнародних зв’язків в галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. На його думку, реалізація спільних програм – є запорукою забезпечення розвитку в будь-яких сферах життєдіяльності міста.

«Сьогодні все залежить від нас самих, нашого бажання, від того наскільки ми готові до налагодження співпраці, виконання спільних проектів та використання можливостей. Звичайно, не всі плани будуть реалізовані, але по можливості, я, як координатор програми Служби старших експертів в Україні, буду залучати SES-експертів, аби розвивати співробітництво, допомогти в реалізації існуючих ідеї та проектів. Все побачене мене налаштовує на позитив та подальшу співпрацю в цьому напрямку», – сказав іноземний гість.

Разом з тим, сьогодні о 18:00 у Конгрес-цетрі СумДУ Мартін Ройтер презентує програму SES для бізнесу.

Додамо, фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва – Благодійне товариство Служба старших експертів (SES) – провідна німецька організація, що направляє фахівців і керівних працівників на проекти в інші країни на громадських засадах. З 1983 року було реалізовано більш 45000 благодійних проектів за участю SES-експертів у більш ніж 160 країнах.