002.jpg

14 січня міський голова Олександр ЛИСЕНКО підписав Меморандум щодо впровадження Порталу державних послуг iGov.

Під документом також поставили свої підписи голова обласної ради, міські голови міст Глухів, Конотоп, Шостка, Ромни, голова Охтирської районної ради. Свій електронний підпис надіслав і голова громадської організації «Технології проти корупції».

Портал державних послуг iGov розроблено волонтерською командою для удосконалення роботи органів державної влади та боротьби з корупцією.

На порталі зібрано послуги, які державні органи влади надають громадянам та бізнесу. Частина з них доступна через мережу Інтернет, інша – все ще очікує на провадження в електронній формі.

Послуги в електронному вигляді мають низку переваг, зазначають розробники проекту iGov. Серед них: зручність для громадян, зменшення черг та навантаження на співробітників, зменшення кількості помилок та проблемних ситуацій, детальна статистика щодо роботи підлеглих для керівників, система нагадування на випадок «застрягання» заявки, але основне – зменшення корупційних ризиків.

За словами розробників, впровадження сервісу відбувається безкоштовно, з боку влади необхідна лише організаційна підтримка для запуску послуг в електронному режимі.

Нині пілотний проект реалізовано в Дніпропетровській області (213 послуг), Київській (158), Львівській (78) та Тернопільській (52).

1452766466 dsc01286

«Час не стоїть на місці, тому наше завдання – слідкувати за новинками сучасних технологій. Запровадження в місті електронного урядування та електронної демократії наближає нас до європейських стандартів, робить зручнішим життя сумчан», – зазначив міський голова.

Підписання багатостороннього Меморандуму дозволить створити якісно нові форми організації діяльності органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ, організацій, що працюють в Сумах, створити якісний зворотній зв’язок та взаємодію з громадою щодо надання доступу до інформаційних ресурсів, можливості отримання електронних адміністративних сервісів та послуг, посилить прозорість у діяльності влади.