006.jpg

Під час чергового засідання опікунської ради при органі опіки та піклування міської ради під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ підбили підсумки роботи за дев’ять місяців цього року.

Всього з початку року проведено 11 засідань опікунської ради, на яких розглянуто 62 заяви, що стосувалась питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято 11 рішень виконавчого комітету з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо. Прийнято участь у 45 судових засіданнях. Як наслідок, над 20 особами встановлено опіку, надано дозвіл на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних дев’яти опікунам.

Під час трьох нарад та на семінарі в рамках Обласної програми правової освіти населення на 2017-2020 роки було напрацьовано спільні дії органу опіки та піклування міської ради, судових органів, спеціалізованих медичних закладів та правозахисників з урахуванням змін, які відбулися у законодавстві з питань опіки та піклування, та обговорено організаційні моменти роботи з питань опіки та піклування над повнолітніми особами з фахівцями органів місцевого самоврядування Сумського району.

Оновлюється та підтримується в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено відомості про 452 особи.

Згідно з затвердженими графіками проведено 422 обстеження житлово-побутових умов недієздатних осіб, 463 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

Разом з тим, департамент соціального захисту населення нагадує, що засідання опікунської ради проводяться кожен останній вівторок місяця, допомогу з питань, що належать до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 210 та 211, за телефонами: 60–45–21, 60–44–48.