0010.jpg

Під час чергового засідання виконавчого комітету відбулось підбиття підсумків літньої оздоровчої кампанії.

За словами в. о. начальника відділу молоді та спорту Єлизавети ОБРАВІТ, прогнозовані показники з організації і проведення оздоровчої роботи виконані в повному обсязі.

У місті працювала міська координаційна рада, комісії по обстеженню стану підготовки закладів оздоровлення і відпочинку щодо безпеки перебування у них дітей та готовності до роботи в літній оздоровчий період і контролю за їх роботою протягом літнього періоду 2018 року. Проведено наради, семінари, навчання для керівників оздоровчо-відпочинкових закладів, кухарів, вихователів, медичних працівників, паспортизацію усіх оздоровчих закладів і видано дозволи на роботу таборів.

Міським бюджетом на проведення відпочинково-оздоровчої кампанії поточного року було виділено 8,6 млн грн., що на 764,5 тис. грн. більше у порівнянні з 2017 роком.

За ці кошти оздоровлено 16630 дітей міста (72,8%), з них 3970 – дошкільнята та 8900 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Серед останніх: 157 дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування; 265 дітей-інвалідів; 1211 дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей; 115 дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС; 1718 обдарованих та талановитих дітей; 4496 дітей, які перебувають на диспансерному обліку; 123 дітей, внутрішньо переміщених осіб; 807 дітей, учасників антитерористичної операції; вісім дітей, батьки яких загинули під час проведення АТО.

В рамках відпочинкової кампанії 38 тисяч дітей залучили до вивчення історичної та культурної спадщини Сумщини, України, розширення маршрутів туристичних походів та екскурсій.

Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню, у червні працювало 34 мовних табори для 870 дітей, в яких працювали вчителі іноземних мов, студенти та волонтери.