002.jpg

У вівторок, 9 жовтня, у Сумах відбувся міський етап обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Сумщина в міфах і легендах».

Захід проводився з метою залучення учнівської молоді до активних форм історико-краєзнавчої, пошуково-дослідницької роботи, удосконалення змісту і засобів національно-патріотичного виховання підростаючого покоління

Цього року експедиція проводиться за напрямом краєзнавчих досліджень «Легенди пам’ять бережуть» (легенди, міфи, перекази про архітектурні, культові споруди). Міський етап проводився у двох вікових категоріях (перша вікова категорія – діти віком від 10 до 14 років; друга вікова категорія – діти віком від 15 до 17 років).

У експедиції брало участь шість закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста: школи № 10, № 17, № 29, № 6, № 23, № 24 та Центр еколого-натуралістичної творчості. учнівської молоді.

І місце в міському етапі обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Сумщина в міфах і легендах» у другій віковій категорії посіли учні 11-А класу школи № 29 Крістіна ПАНЧЕНКО та Дарина ТАРАСЮК з роботою «Суми: легенди і перекази», у першій віковій категорії – вихованці гуртка «Жива планета» Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Андрій РИБАЛКО, Єлизавета МИКОЛАЙЧУК, Роман БЕКРЕНЬОВ, Дар’я КАМЧАТКА, Анастасія КОРОЛЕВСЬКА з роботою «У пам’яті сумчан».

ІІ місце у першій віковій категорії виборола учениця 8-Б класу школи № 17 Вікторія ТІПУХОВА з роботою «Петропавлівський цвинтар».