002.jpg

Під час апаратної наради 18 січня міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення управлінню підприємництва та споживчого ринку проконтролювати, як у Сумах дотримуються заборони на імпорт російських товарів.

Це пов’язано із тим, що 10 січня поточного року вступила в силу Постанова Кабінету Міністрів України «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації».

Діятиме вона до 5 серпня цього року, а відмінити її можуть у випадку скасування відповідного указу щодо заборони української продукції зі сторони Російської Федерації. Список торів, що потрапили під заборону з української сторони, досить широкий.

Проте керманич обласного центру звернув особливу увагу на неприпустимість торгівлі у сумських магазинах алкоголем та тютюновими виробами російського походження. Зранку він здійснив контрольну закупку, під час якої виявив у надлишку товари вищевказаних груп на полицях супермаркетів міста.

«Ми повинні бути свідомі того, що Сумщина та Суми, зокрема, мають прикордонне розташування. А тому вірогідність завезення контрабандних товарів дуже висока. Відповідно ми маємо убезпечити наших громадян від недобросовісних виробників із сусідньої держави», – прокоментував свою позицію Олександр ЛИСЕНКО.

Відтепер фахівці управління підприємництва та споживчого ринку будуть більш прискіпливо приділяти увагу тому, яка саме продукція та якого виробництва знаходиться на полицях у магазинах обласного центру.

Нагадаємо, раніше Уряд Російської Федерації ухвалив рішення про заборону товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України.