007.jpg

Станом на 18 січня держава заборгувала обласному центру 75,5 млн. грн., що викликає велике занепокоєння у міської влади.

Залишається заборгованість перед надавачами житлово-комунальних послуг за надані населенню пільги та субсидії. Зокрема, по субсидіям ЖЕКам не компенсували з державного бюджету 65,7 млн. грн., по пільгам – 6,9 млн. грн.

Як повідомила перший заступник начальника управління соціального захисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО, з цього приводу були направлені відповідні листи до Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів України та Кабінету Міністрів України. Відповіді дочекалися лише від Мінсоцполітики, в якому столичні колеги висловлюють підтримку Сумській міській раді та направляють своє звернення до Мінфіну.

«Як же обслуговуючим організаціям надавати послуги: як чистити сніг, вивозити сміття чи ремонтувати житловий фонд? Невже на кредитах працювати? Дякуємо хоч Міністерство соціальної політики відповіло», – сказав Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ.

Заборгованість за пільгове перевезення окремих категорій громадян залишається і перед КП «Електроавтотранс» та становить 2,9 млн. грн.

«Підприємство має заплатити обленерго, пенсійному фонду, заробітну плату працівникам, а кошти від держави так і не надійшли. Як виживати далі?», – риторично запитав директор КП  «Електроавтотранс» Олександр ПЕРЧАКОВ.

У зв’язку з цією ситуацією наприкінці тижня міський голова Олександр ЛИСЕНКО планує поїхати до Києва та добиватися виплати коштів.