007.jpg

Служба у справах дітей провела засідання колегії з питань соціального захисту дітей та попередження правопорушень серед неповнолітніх.

На порядку денному розглянули нагальні проблеми: забезпечення заходів щодо попередження правопорушень, скоєння злочинів серед дітей на території міста; проведення в Сумах Всеукраїнського рейду «Урок» та огляд умов утримання, навчання та виховання підопічних дітей.

У заході взяли участь представники освітніх закладів міста, сектору ювенальної превенції, патрульної поліції, міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, міськрайонного відділу з питань пробації.

Учасники опрацювали проблемні питання, зокрема щодо посилення контролю за відвідуванням учнями та студентами навчальних закладів, збільшення кількості батьків, які від'їжджають на роботу за кордон і залишають дітей без законних представників тощо. Також обмінялись досвідом проведення профілактично-просвітницької роботи в освітніх закладах, ознайомились з заходами, які проводяться по попередженню протиправної поведінки серед здобувачів освіти.