006.jpg

Протягом 2015 року за матеріалами співробітників оперативного управління Державної податкової інспекції в м. Сумах у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 32 кримінальних провадження.

У тому числі 19 – за вчинення тяжких та особливо тяжких правопорушень.

«Робота податкових міліціонерів займає важливе місце в системі економічної безпеки держави та захищає її фінансові інтереси», – зазначив перший заступник начальника – начальник оперативного управління ДПІ у м. Сумах ГУ ДФС у Сумській області Юрій КУЛІБАБА.

Направлено до суду матеріали восьми кримінальних проваджень, в межах досудового розслідування яких відшкодовано збитків на загальну суму 2,6 млн грн. Забезпечено погашення збитків по кримінальних провадженнях, у яких досудове розслідування на даний час триває, у сумі 2,5 млн грн.

У звітному періоді припинено 43 факти незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів, з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на суму майже 50 млн грн.

Складено 21 адміністративний матеріал за фактами незаконного виготовлення, обігу та збуту підакцизних товарів.

Відкрито два кримінальних провадження за встановленими фактами порушення діючого законодавства у сфері державних закупівель та розпочато два кримінальних провадження за викритими фактами порушень у митній сфері.

Розпочато вісім досудових розслідувань, за виявленими фактами порушень при нарахуванні та сплаті ПДВ, у тому числі: п`ять – за виявленими фактами неправомірного ухилення від сплати ПДВ та три – за виявленими фактами незаконних заявок на відшкодування ПДВ.