006.jpg

Під головуванням заступника міськог голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ відбулось засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

Основним завданням комісії є забезпечення реалізації прав громадян на альтернативну службу, передбачених ст. 35 Конституції України.

На засіданнях комісії розглядаються заяви мешканців міста призовного віку щодо отримання можливості проходити замість строкової військової служби альтернативну в зв’язку з тим, що виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням.

Особи, що належать до діючих відповідно до законодавства релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю, мають право звернутися з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкою з місця роботи або навчання, іншими документами в разі потреби, до комісії за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 212, тел.: 60-44-48.

Під час проходження альтернативної служби виконуються роботи, спрямовані на виконання обов’язку перед суспільством, найчастіше вони пов’язані із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, благоустроєм міста, упорядкуванням місць меморіального поховання, наданням ритуальних послуг та інші.