003.jpg

25 січня у Сумах відбулася презентація проекту, присвяченого борцям за українську державність.

У приміщенні Агенції промоції «Суми» були представлені книга «Обличчя Незалежності» та короткометражний фільм під такою назвою.

Презентував проект голова ВГО «Молодіжний народний рух» сумчанин Андрій РИБАЛКО.

Видання містить спогади учасників становлення Української Держави 90-х років минулого століття. Вони здобували Незалежність нашої країни, а сьогодні продовжують жити власним життям, не зрадивши власному патріотизму.

Книга була створена у рамках конкурсу Міністерства молоді і спорту України щодо видань, які сприятимуть національно-патріотичному вихованню.

Молоді журналісти збирали матеріали для неї, опитуючи безпосередніх учасників і очевидців тих вікопомних подій. Результатом стала збірка з 50 інтерв’ю, які у хронологічному порядку передають спогади про події становлення Незалежності.

Вісім з них – це історії сумчан, які були присутні на презентації. З їх вуст лунали спогади про найяскравіші миттєвості боротьби за право жити ту своїй війльній країні.

Після представлення книги усі присутні мали можливість переглянути короткометражний фільм про пересічних українців, які творили нашу державність.