001.jpg

У Києві відбулася перша урочиста церемонія нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року» серед українських об’єднаних громад та міст.

Участь у церемонії взяли представники громад та органів місцевого самоврядування, донорської та експертної спільнот, центральних та регіональних органів влади.

Суми стали переможцями у номінації «Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу в місті». Відзнаку представнику міської ради вручили керівниця сектору регіонального розвитку та бюджетної підтримки Представництва ЄС в Україні Наталя СТАРОСТЕНКО та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр СЛОБОЖАН.

Додамо, що наше місто також потрапило до ще двох номінацій – «Найбільш відкриті видатки» та «Кришталь року – місто».

«Кришталь року» – це перша в Україні нагорода за бюджетну прозорість, яка одночасно показує стан речей в бюджетній сфері та слугує дороговказом, до яких показників і практик прозорості бюджетного процесу слід прямувати. Нагорода відзначає найкращі міста та громади, які пройшли оцінювання за спеціальною методологією, розробленою і визнаною консорціумом міжнародних та українських організацій, які працюють над підвищенням якості урядування і фінансового управління.

Усього в оцінюванні взяли участь 50 об’єднаних громад та 37 міст, які оцінювали за 34 критеріями.

Номінантами премії стали дев’ять міст (Вінниця, Дрогобич, Краматорськ, Хмільник, Чернівці, Суми, Дніпро, Луцьк, Миколаїв) та 11 ОТГ (Апостолівська, Баштанська, Більшівцівська, Маловисківська, Новоолександрівська, Заводська, Іванівська, Слобожанська, Шумська, Мереф'янська та Скалатська).

Додамо, організаторами рейтингу виступає консорціум проектів міжнародної технічної допомоги за підтримки Представництва Європейського Союзу, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Уряду Канади, Фонду «Східна Європа», проекту ПРОМІС та Міжнародного фонду «Відродження» та інших.

Трансляцію «Гала-нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості 2018» можна переглянути за посиланням.