005.jpg

За інформацією Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

У 2016 році в області значно збільшилась кількість пожеж,насамперед житловому секторі. У вогні загинуло 11 людей, травмовано шестеро, у тому числі одна дитина.

Як свідчить статистика, причиною таких пожеж стають самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки: не палити в ліжку; використовувати для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі; слідкувати за станом та справністю електромережі; дотримуватись вимог безпеки та інструкцій з експлуатації при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення; не залишати без нагляду увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски у разі виходу з приміщень; намагатись уникати перевантаження електричних мереж, не вмикати одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Дорослим слід пам’ятати, що безпека дітей залежить від виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Не можна залишати дітей без нагляду, запальнички та сірники слід тримати в недоступних для малечі місцях, розповідати їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь!

Необхідно обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти життя та врятувати майно від вогню.