006.jpg

5 лютого кандидати на посаду очільника підприємства представили своє бачення його розвитку.

Загалом на цю посаду вже є шестеро претендентів. Свої плани представили Віктор ЧУБУР, Віктор НІКОНЕНКО, Віталій ОДНОРОГ, Роман ЧЕСНОКОВ, Валерій ЗАЇКА. Ще один претендент Сергій ПАНЧЕНКО, який у минулому обіймав посаду заступника міського голови з соціальних питань, з об’єктивних причин не зміг бути присутнім під час засідання.

Доповіді заслуховували міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його заступники, начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО, а також громадські активісти, депутати міської ради, представники колективу та профспілки КП «Електроавтотранс», голова тимчасової контрольної комісії, яка здійснюватиме перевірку діяльності підприємства Олексій РЯБЕНКОВ.

Судячи з представлених планів розвитку комунального підприємства, всі кандидати налаштовані на конструктивну роботу щодо покращення його матеріально-технічного стану, зокрема шляхом: оновлення рухомого складу, припинення практики дублювання маршрутів комунальним і приватним транспортом, контролю за коштами, сплаченими за проїзд, мотивації та оптимізації штату працівників, навчання водіїв на базі підприємства тощо.

Голова профспілкової організації підприємства Раїса ВАЩЕНКО висловила підтримку кандидатурі Валерія Заїки. Підтримку громадськості також отримали Валерій Однорог та Роман Чесноков.

А ось на думку депутата Сумської міської ради Володимира ЧЕПІКА, жодна з кандидатур не підходить на цю посаду, адже потрібен досвідчений антикризовий менеджер.

За підсумками обговорення, було прийнято рішення виключити зі списку претендентів Віктора Ніконенка та Віктора Чубура.

Сергія Панченка та інших кандидатів, у разі якщо такі будуть, попередньо вирішили заслухати наступної п’ятниці. Наприкінці тижня також будуть оголошені перші результати роботи тимчасової контрольної комісії.

За пропозицією заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, коли оберуть головних претендентів, їм необхідно дати доступ до фінансової документації підприємства, щоб кожен із них міг аргументовано окреслити чіткий план розвитку КП «Електроавтотранс» на рік чи на три роки.

Цю пропозицію підтримав і начальник відділу логістики та зв’язку, зауваживши, що всі кандидати знаходяться в різних умовах, наприклад, дехто з них вже керував цим підприємством. Тому на підставі фінансової документації кожен з кандидатів складе чіткий план, за який, якщо його призначать, нестиме персональну відповідальність.

Тож посада досі залишається вакантною. Кандидати можуть подавати свої резюме до відділу логістики та зв’язку за адресою: майдан Незалежності, 2 (7 поверх, каб. 137), або на електронну адресу: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Тел. для довідок: (0542) 700-667(668).