002.jpg

Захворюваність на грип та ГРВІ серед мешканців обласного центру, у порівнянні з минулим тижнем, знизилася більше ніж втричі.

Про це повідомив начальник Сумського міськуправління головного управління Держсанепідемслужби в Сумській області Олександр ЧЕРНЯК 8 лютого під час апаратної наради.

Як повідомила в.о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО, за минулий тиждень 32 сумчан занедужали на грип. У місті зареєстровано 3776 випадків захворювань на ГРВІ, що на 1632 випадки менше, ніж за попередній тиждень. Кількість викликів лікарів за місцем проживання та звернень до лікувальних закладів минулого тижня щоденно зменшувалася на 15-20%.

За словами начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО, школи запрацювали у звичайному режимі, школярі повернулися з карантину до навчань.

У разі, якщо у школі через хвороби будуть відсутні 20% учнів, адміністрація навчального закладу своїм наказом може призупинити навчальний процес під контролем управління освіти і науки. Але таких випадків, зазначає Олександр Черняк, не передбачається.

Медики наголошують, що у Сумах почастішали випадки захворювання на туберкульоз. У зв’язку з цим, жителів міста просять вчасно проходити профілактичний огляд та робити флюорографію.