006.jpg

Таке Розпорядження підписав міський голова Олександр ЛИСЕНКО з нагоди 70-річного ювілею дворазового олімпійського чемпіона, семиразового чемпіона світу і п’ятиразового – Європи, володаря 23 золотих медалей чемпіонатів країни.

16 лютого під час урочистостей в Театрі юного глядача міський голова особисто привітав легендарного земляка, який входить до десятки кращих спортсменів України ХХ століття, з ювілейним днем народження.

«Я пишаюся знайомством з вами – чесною, порядною, простою людиною. Велика шана вашим батькам, вчителям, тренерам, що подарували світові легенду. Вірю, що маючи такий приклад для наслідування, наші спортсмени ще багато разів підніматимуться на п’єдестал пошани під гімн України», – зазначив Олександр Лисенко та від всієї громади міста вручив Почесну відзнаку Сумської міської ради «За майстерність».

На честь Олександра ШАПАРЕНКА перейменують вулицю Рози Люксембург, що неподалік стадіону «Авангард», де колись займався спортсмен.

Привітати ювіляра цього дня завітали його друзі, спортсмени, керівники підприємств, молодь, представники обласної влади та духовенства. Присутні аплодували земляку стоячи.

Олександр Шапаренко зізнався, що вважає себе абсолютно щасливою людино, а сил та наснаги на нові звершення йому завжди додавала рідна земля та віра у Бога.

Цього дня видатного спортсмена вітали танцювальні та пісенні колективи. До уваги присутніх був представлений фільм «Проти течії» про перше знайомство Олександра Шапаренка з водою, незламну силу волі, започаткування його унікальної техніки веслування та спортивні злети.

Нагадаємо, з нагоди 70-річного ювілею знаного земляка, у Сумах заплановано низку заходів.