0012.jpg

Представники міської влади зустрілись з ідейниками франко-німецького проекту «Колона Морріса» (Colonne Morris/Litfaßsäule) та обговорили перспективи міжнародної співпраці в культурній сфері.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК ознайомив гостей із суспільно-політичною ситуацією в Сумах, зосередивши увагу на культурній сфері, розповів про культурно-мистецькі заходи, що проходять в місті, також зупинився на реалізації міською владою політики інтеркультурності та розвитку міжнародних зв’язків.

Потому гості детально представили посадовцям франко-німецький проект «Колона Морріса» та обговорили можливі дати, локації, інші організаційні питання для реалізації його у Сумах.

«Ідея полягає в тому, щоб запропонувати в громадському просторі кожного міста-учасника протягом трьох днів вуличну бібліотеку, що складається з майже 400 книг та яка запрошує містян влаштуватися в кріслі й почитати. Французькі та німецькі автори будуть запрошені представити свої твори та поспілкуватися з публікою. Міста–учасники будуть об’єднані в мережу через цю подію і запропонують своїм мешканцям проект, який популяризує книги та читання», – зазначила координатор проекту «Колона Морріса» Марія ШУБЧИК.

Представники франко-німецького проекту «Колона Морріса» розповіли, що відкрита бібліотека запропонує фахову, художню та інформаційну літературу, а також комікси та книги для дітей і підлітків, також планується розмістити крісла–мішки, шезлонги та гамак під відкритим небом, а поруч із читальною зоною розташувати зону подій із подіумом, на якому автори будуть представляти себе та дискутувати з аудиторією.

Міська влада, зазначив Степан Пак, зацікавлена в розвитку міжнародного співробітництва в усіх сферах життя і зі свого боку обіцяє необхідне сприяння в реалізації проекту «Колона Морріса».

«Цей проект має гарні перспективи у напрямку зміцнення партнерських відносин, євроінтеграції українського суспільства, розвитку культури та освіти громадян, підвищення іміджу міста у світовому культурному просторі, – зауважив Степан Пак. – Тож ми раді будемо долучитися до цього проекту, міська влада готова допомогти в процесі організації та проведення, за необхідності долучити до заходу філії міської бібліотечної системи, інші культурні інституції, і тим самим урізноманітнити культурне життя міста».

Під час зустрічі також були запропоновані можливі місця проведення, серед таких: міський парк ім. Кожедуба, сквер «Дружба», сквер ім. Тараса Шевченка, зона біля Альтанки, зона біля пам’ятника Цукру. А більш зручний час проведення – День міста Суми. І наприкінці зустрічі сторони домовились найближчим часом узгодити всі робочі моменти та порадувати сумчан новою цікавинкою – проектом, що сприяє читанню та діалогу через літературу.