0012.jpg

Депутати міської ради взяли участь у «круглому столі» «Бізнес та Влада – перші 100 днів».

Зустріч присвятили підсумкам співробітництва міської влади та бізнесу на основі підписаного восени минулого року меморандуму.

В розмові взяли участь депутати міської ради від фракцій «БПП «Солідарність», «ВО «Свобода», «Опозиційний блок».

Темою для обговорення стало виконання оновленою владою висунутих до неї представниками малого та середнього бізнесу 10 вимог. Як було зазначено, по одних пунктах вже є перші результати (зокрема налагоджується, хоча й непросто, діалог між владою та операторами зовнішньої реклами), по інших – головна робота попереду.

Разом тим, на думку голови правління Спілки підприємців, орендарів та власників Сумської області Світлани ІЧЕНСЬКОЇ, поки зроблені перші кроки, але їх недостатньо.

Серед нагальних питань, що так і не вдалось зрушити з місця, вона назвала формування туристичної привабливості міста. Вже безпосередньо під час «круглого столу» учасники вирішили активніше діяти в цьому напрямку, зокрема, домовились до травня провести спеціалізовану виставку.

Лишень активна позиція підприємців дозволить реалізувати напрацьовані ними самими ж ініціативи, наголосив депутат міської ради Ігор ПЕРЕПЕКА.

1455204079 3

«Якщо ви хочете вирішити якесь питання, треба його лобіювати перед депутатами та міським головою, озвучувати у сесійній залі. Самими лише розмовами результату не досягти», – сказав представник депкорпусу.

Його колега Расул ГАЛАЄВ запропонував провести окремі зустрічі по порушених питаннях, з тим, аби по кожному напрацювати такий собі бізнес-план.

Озвучені пропозиції врахують при складанні плану дій на наступні 100 днів, адже, як зауважила Світлана Іченська, налаштовані зробити зустрічі бізнесу та влади постійними.