0012.jpg

Міська комісія у справах альтернативної (невійськової) служби провела перше у цьому році засідання.

Члени комісії під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ розглянули та погодили заяву сумчанина призовного віку щодо отримання ним можливості проходити замість строкової військової служби альтернативну в зв’язку з тим, що виконання військового обов’язку суперечить його релігійним переконанням.

За два останні роки можливість проходження альтернативної (невійськової) служби отримали шість містян.

Під час проходження альтернативної служби здійснюються роботи, спрямовані на виконання обов’язку перед суспільством, в основному вони пов’язані із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, благоустроєм міста, наданням ритуальних послуг та інші.

Для вирішення питання направлення на альтернативну службу громадянам необхідно не пізніше ніж за два календарні місяці до початку періоду призову на строкову військову службу звернутися з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкою з місця роботи або навчання, іншими документами у разі потреби, до комісії за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 212, за телефоном 60-44-48.

Відповідно до статті 11 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу», однією з підстав для відмови в направленні на альтернативну службу є несвоєчасне подання заяви про направлення.

Нагадаємо, згідно з Указом Президента України № 22/2019 від 30 січня 2019 року визначено строки проведення призовів громадян на строкову військову службу: квітень-червень та жовтень-грудень 2019 року.