005.jpg

Заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА та начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО привітали військовослужбовців 15-го окремого мотопіхотного батальйону з Днем піхоти, який в Україні відзначають уперше.

Звертаючись до військовиків, заступник міського голови наголосила на тому піхота залишається начисельнішою у Збройних Силах України і саме вона в усі часи виконувала вирішальну роль під час воєнних дій. Тож українські піхотинці заслужено отримали своє професійне свято і, що символічно, в день, який безпосередньо пов’язаний із історією визвольної боротьби українців та народними традиціями. Адже 6 травня 1648 року перемогою завершилася битва козаків на Жовтих Водах, а цього ж дня 1920 році – шестимісячний рейд української армії по тилах спочатку білих військ, потім червоних. Також на 6 травня припадає свято одного з покровителів українського війська – Юрія Змієборця.

«Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА, депутатів міської ради та членів виконавчого комітету вітаю вас із Днем піхоти. В усі часи піхота, а отже ви, несе на собі основний тягар боротьби, виконує надважливі та надскладні завдання. Дякуємо вам за те, що самовіданно захищаєте Україну та українців. На жаль, за час бойових дій на Сході України ви втратили 14 побратимів, чиї імена навічно вписані в історію вашої батальйону, міста, України. Вічна пам’ять і вічна шана Героям! Усім живим – миру, бойового духу, витримки, родинного благополуччя, щастя, добробуту та злагоди», – сказала Ольга Волошина.

З нагоди професійного свята посадовиця вручила бійцям грамоти міського голови.

Нагадаємо, День піхоти відзначається в Україні вперше. Свято встановлене Указом Президента України від 19 квітня 2019 року «з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».