002.jpg

Біля пам’ятного знаку жертвам нацистських концтаборів відбулась загальноукраїнська акція «Перша хвилина миру», приурочена до  Дня пам'яті та примирення.

Відзначити момент, що знаменує собою завершення найкровопролитнішого жахіття в історії людства, зібрались ветерани, представники влади, школярі та небайдужі жителі міста.

У своєму виступі заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО зазначила, що саме завдяки таким акціям вся Україна має можливість об’єднатися і долучитися до важливої місії — не забувати, якою ціною дається мирне небо над головою.

«Сьогодення знову змушує замислитись над поняттям «мир», нам знову доводиться відвойовувати своє право на спокійне життя в рідній Україні. Ми схиляємо голови над тими, хто поліг на полях бою, хто не дожив до цього часу. Ми всі маємо мрію, що і у нас, у війні, яка триває на сході України теж незабаром буде перша хвилина миру», — сказала вона.

Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА посадовець звернулась до присутніх ветеранів зі словами глибокої вдячності за проявлені в роки війни мужність, героїзм та жертовність.

Наприкінці акції діти випустили в небо білих голубів, як символ миру. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, запалили свічки пам’яті за загиблими та поклали квіти до пам’ятного знаку.