003.jpg

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ відвідала Центр матері та дитини, аби привітати його підопічних із прийдешнім Днем матері.

Під час візиту до комунальної установи посадовиця оглянула кімнати, де тимчасово мешкають жінки разом зі своїми дітками, з деякими поспілкувалась особисто, аби дізнатись про їхні плани на майбутнє.

Розповідаючи про своє перебування в Центрі, жінки говорили, що тут отримали таку необхідну їм допомогу, підтримку і, головне, соціальний супровід.

Зокрема, у Центрі матері та дитини працюють соціальний педагог, адміністратори, психолог і медсестра.

«Переважна більшість жінок, які потрапляють до нашого Центру, це ті, які самі залишились сиротами і не бачили, як має функціонувати повноцінна родина. Тому ми маємо навчити їх бути мамами, виконувати належно материнські обов’язки. Задля цього у нашому Центрі працює психолог. Окрім того, мамам, які до нас поступають, ми допомагаємо оформити всі необхідні документи для отримання грошових виплат, відновлюємо соціальні зв’язки і часом сприяємо у працевлаштуванні. Але тут вже головне – бажання мами працювати і виходити з кризової ситуації», – сказала директор Центру матері та дитини Наталія ОСАДЧА.

За час існування Центру, а створений він був у 2006 році, його послугами скористались маже 190 жінок. На сьогодні у ньому перебувають 10 мам та 10 діток. Це, говорить Наталія Осадча, максимальна кількість підопічних, на яку розраховані приміщення комунальної установи.

Директор Центру матері та дитини вдячна міській владі за фінансову підтримку, завдяки якій вдається оновлювати побутову техніку, меблі і належним чином оснащувати побутові приміщення.

На цей рік з міського бюджету на дані потреби передбачено понад 1 млн гривень.

Така підтримка, переконана заступник міського голови Альона Дмітрєвская, вкрай необхідна даному комунальному закладу, адже він виконує важливу соціальну роль – допомагає жінкам не зневіритись і віднайти сили жити далі заради своїх дітей.

«У Сумах є установа, яка готова допомогти жінкам із дітьми в скрутній життєвій ситуації. Тут вони можуть перебувати від останніх місяців вагітності і до того часу, допоки дитині не виповниться 1,5 року. За цей час вони отримають всю необхідну допомогу і зможуть побудувати плани на майбутнє», – зазначила посадовиця.

Вітаючи жінок із прийдешнім Днем матері, Альона Дмітрєвская побажала їм витримки, сили боротись і того, щоб їхнє життя і життя і їхніх дітей склалось якнайкраще.