004.jpg

Керівники міста та структурних підрозділів міської ради, в рамках розробки Стратегії розвитку міста Суми до 2027, обговорили з польськими експертами питання ефективного управління місцевим розвитком.

Дана зустріч була покликана сприяти кращому розумінню сумськими посадовцями процесів стратегічного планування розвитку міста, а тому міський голова Олександр ЛИСЕНКО закликав керівників структурних підрозділів міської ради до плідної та ефективної роботи.

«Приємно, що структурні підрозділи міської ради активно долучаються до розробки важливого документа – Стратегії розвитку міста. Я щиро вдячний нашим партнерам із Любліна, які вже не один рік допомагають нам у цьому, адже та Стратегія, що є в них, може бути фундаментом для змін у багатьох напрямках життєдіяльності нашого міста», – сказав міський голова.

Секретар міської ради Андрій БАРАНОВ у своїй доповіді детально зупинився на етапах стратегічного планування, розповів про вже зроблене та заплановане. У поточному році це, зокрема, визначення місії, бачення, стратегічних пріоритетів, індикаторів досягнення створення міських програм утримання та розвитку, програмування, затвердження Стратегії розвитку міською радою, брендування.

Керівник Управління неінвестиційних проектів мерії Любліна Кшиштоф ЛОНТКА відзначив прагнення сумчан до стратегічного планування. Гість ознайомив із польським досвідом із даного питання, проаналізував напрацьоване сумчанами і звернув увагу на окремі моменти, що потребують додаткового вивчення. Також експерт докладно розповів, якими є роль і місце представників місцевого самоврядування в реалізації Стратегії розвитку міста.

Директор відділу із стратегії та обслуговування інвесторів мерії Любліна Маріуш САГАН, співавтор Стратегії «Люблін 2020», у рамках зустрічі з сумськими посадовцями представив методологію створення комплексної стратегії розвитку міста. «Без гарної Стратегії не буде розвитку», – наголосив він.

Окрім спілкування з сумськими посадовцями, в рамках візиту польських експертів до Сум сьогодні відбудеться стратегічна сесія «Формування бачення розвитку міста Суми», на яку запрошували представників бізнесу, науковців, громадських активістів, громадські організації та всіх сумчан, кому не байдуже майбутнє міста.