0010.jpg

У Сумах відбувся тренінг для керівників міських лікарень та енергоменеджерів «Використання вимірювального обладнання» в рамках реалізації проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» GIZ.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся в.о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, який наголосив, що енергозбереження є надзвичайно важливим для Сум і всієї України, посадовець висловив сподівання, що всі заходи, проведені у рамках міжнародного співробітництва GIZ, призведуть до значної економії коштів міського бюджету, які витрачалися за сплату енергоносіїв в бюджетних закладах.

«Ми дуже серйозно поставилися до питання енергозбереження, і наразі активно впроваджуємо заходи з енергомодернізації, – сказав в.о. міського голови. – Цей набір приладів допоможе менеджерам працювати ефективніше, точніше вимірювати важливі показники, які допоможуть їм досягати значного енергозаощадження».

Далі технічний радник проекту Андрій ПІР'ЯН вручив кейси з наборами вимірювального обладнання «Energy Efficiency First Aid Kit – 2» керівникам медичних закладів міста, які є учасниками проекту з енергоефективності.
Зокрема, як зауважив директор проекту Грегор БРЬОМЛІНГ, заходи з енергоефективності дійсно дозволяють заощаджувати енерговитрати у лікарнях, і це є завданням для енергоменеджерів, і головною метою проекту.

Окрім цього, в рамках тренінгу спільно з німецькими експертами присутні обговорювали стратегію ремонту та обслуговування будівель медичних закладів.

Нагадаємо, що для реалізації заходів з енергозбереження в Сумах минулого року проведено енергоаудити клінічних лікарень № 1, № 4, № 5, дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди, міському клінічному пологового будинку Пресвятої Діви Марії, Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1, поліклінічного відділення № 2, міської клінічної стоматологічної поліклініки.

За результатами енергоаудиту для впровадження пілотного проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» відібрано дитячу клінічну лікарню Святої Зінаїди.