005.jpg

У Сумах вп’яте відбуваються Дні сталої енергії, головна мета яких проінформувати сумчан про необхідність дбайливого ставлення до джерел енергії та довкілля.

На офіційне відкриття заходу біля Альтанки зібралась молодь міста, освітяни, працівники закладів культури та лікувально-профілактичних установ.

З початком Днів сталої енергії присутніх привітав міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Очільник Сум наголосив, що енергозбережувальні заходи у закладах соціально-гуманітарної сфери міста почали активно впроваджють з 2015 року. Саме тоді Суми активно розпочали співпрацювати з проектом «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах міста Суми», що фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу, та проектом «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Разом із тим Олександр Лисенко наголосив на тому, що енергозбереження – це комплекс заходів, які повинні спільно виконувати влада та громада міста.

«З боку міської влади ми робимо все, аби у школах та лікарнях було тепло, затишно, але при цьому не витрачались великі кошти на енергоносії. Та важливо, аби ми з вами пам’ятали, що берегти енергетичні ресурси та навколишнє середовище – завдання кожного свідомого громадянина. Тому мені приємно, що сьогодні тут так багато дітей, яким дбати про довкілля в майбутньому, і завдяки подібним заходам вони знатимуть, що для цього потрібно роботи», – сказав міський голова.

Міський голова відзначив грамотами працівників закладів загальної середньої освіти, культури та лікувально-профілактичних установ, які активно долучаються до впровадження заходів з енергозбереження та всіляко сприяють тому, аби ця ідея ширилась серед жителів міста.

Потому вихованці сумських закладів загальної середньої освіти та позашкілля показали виступи на еко-тематику і розповіли, як саме потрібно ставитись до довкілля.