0010.jpg

У Сумах День молоді відзначатимуть впродовж двох днів на понад 20 локаціях – без обмежень за віком і за участі однойменного гурту.

Про програму святкування під час брифінгу розповіли перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО та культорганізатор міського центру дозвілля молоді Інна ДМИТРЕНКО.

Володимир Войтенко, користуючись нагодою, запросив усіх сумчан долучитись до святкування, адже поняття молодості не обмежується віковими рамками.

«Всесвітня організація охорони здоров’я переглянула вікові рамки, продовживши молодість до 45 років. Та разом із тим, ми всі знаємо, що молодість це не вік, а стан душі. Тож, складаючи цьогорічну програму Дня молоді, ми прагнули, щоб це було свято для всіх. Запланували велику кількість різноманітних заходів для різного віку та вподобань», – сказав перший заступник міського голови.

У день свята, повідомила Віра Мотречко, вдруге молоді вручатимуть Премію міського голови за особливі досягнення молоді в розбудові міста. Достойних уже визначили, їх, як і передбачено відповідним Положенням, п’ятеро – їхні імена добре відомі сумчанами. Вшановуватимуть гідну молодь у неділю, 30 червня, на заходах, що відбудуться ввечері біля ТРЦ «Мануфактура». Загалом, упродовж вікенду діятиме понад 20 локацій із різноманітними заходами. У суботу, 29 червня, о 16:00 у міському парку ім. Кожедуба розпочнуться активні розваги: турніри з бамперболу та лазертагу, дартсу, боулінгу, пляжного волейболу. У цей же час на Студентському пляжі стартуватимуть змагання на байдарках, за годину, о 17:00, – анімаційна програма, флешмоб ростових ляльок, потому, о 17:30, – фестиваль фарб холі. Вже о 18:00 сходинки за МЦ «Романтика» перетворяться на театр імпровізації. За чотири години, о 22:00, у парку «Трибуна» відбудеться перегляд фільму. Для участі у фізкультурно-спортивних заходах і майстер-класі з живопису необхідна попередня реєстрація. Пройти її можна на сторінці міського центру дозвілля молоді у мережі Facebook.

У неділю, 30 червня, епіцентром святкування стане територія біля ТРЦ «Мануфактура». О 17:00 тут розпочнуться майстер-клас із живопису Світлани КАЧУРОВСЬКОЇ та селфі-квест. За дві години, 19:00, – анімаційна та розважальна програма, концерт гурту «БЕZ Обмежень».

Культорганізатор міського центру дозвілля молоді Інна Дмитренко, повідомила, що з-поміж команд-учасниць, які відвідають три локації, виберуть одну, котра отримає цінний приз – планшет.