003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО взяли участь у відкритті другої черги нового корпусу СумДУ, де розмістився єдиний в Україні Центр пляжного волейболу.

У нових приміщеннях облаштували навчальні кабінети, кімнати для викладачів, коворкінг та лаундж-зони факультету електроніки та інформаційних технологій, які вже умеблювали, а найближчим часом оснастять сучасною ком’ютерною технікою, а також Центр пляжного волейболу. Він – унікальний та єдиний в Україні такого типу. Тут є можливість проводити тренування та змагання незалежно від пори року. У складі Центру – два волейбольні майданчики з підігрівом підлоги, трибуни для глядачів, сучасні роздягальні та душові, приміщення для тренерів і допінг-контролю спортсменів, фітобар. Міський голова Олександр Лисенко подякував усім причетним до появи Центру пляжного волейболу та висловив упевненість, що його відкриття виведе цей вид спорту в місті  на новий рівень.

«Слідуючи гаслу Асоціації міст України та кожного органу місцевого самоврядування – «Спільними зусиллями» – ми разом працюємо над розвитком спорту в місті. Провели реконструкцію Легкоатлетичного манежу, облаштували волейбольні майданчики просто неба, а нині відкриваємо унікальний Центр пляжного волейболу. Дякую всім, хто брав активну участь у його створенні. Переконаний, що відкриття Центру пляжного волейболу дасть новий поштовх для розвитку цього виду спорту в Сумах», – сказав Олександр Лисенко.

Можливості Центру дозволяють йому стати головною базою в Україні для підготовки національних збірних і проведення всеукраїнських змагань з пляжного волейболу.